Skræl, snit og hak – efterårets grøntsager
Om forløbet
”Skær gulerødderne i tynde strimler”, ”Pil hvidløget og hak det fint”, og ”Skræl pastinakken med en tyndskræller”. Når I har madkundskab, skal I lære mange teknikker for at kunne lykkes med madlavningen.
I dette forløb skal I lære at skrælle, hakke og snitte forskellige råvarer, så I er klædt på til at kunne tilberede de råvarer, som indgår i en opskrift. Desuden skal I lave en wokret, hvor de forskellige teknikker indgår. I skal også lære om efterårets grøntsager. Det er nemlig oftest de grøntsager, som typisk bliver skrællet, snittet eller hakket.
Læringsmål
Se på læringsmålene. Hvad kan du lige nu, og hvad vil du gerne kunne efter forløbet?
Jeg kan anvende forskellige skrælle-, hakke- og snitteteknikker i madlavningen.
Kan
Kan ikke
Kan
Kan ikke
Jeg kan kombinere forskellige grundmetoder og teknikker i madlavningen, fx snitte grøntsager, der kan lynsteges.
Kan
Kan ikke
Kan
Kan ikke
Jeg kan nævne, hvilke grøntsager der er i sæson i efteråret, og tilberede forskellige retter.
Kan
Kan ikke
Kan
Kan ikke